Co2 nøytral
Bestill denne varen i dag og vi sender din pakke på mandag.Gjelder ikke helligdager
Bestill denne varen i dag og vi sender din pakke i morgen.Gjelder ikke helligdager
Bestill innen tiden løper ut  {{hours}}:{{minuts}}:{{seconds}}, og vi sender idag!  Gjelder ikke helligdager
Betaling

Kjøp Eggløsningstest

Eggløsningstest fra test-deg.no er en rask og enkel test som du selv kan utføre. Den oppdager tilstedeværelsen av "luteiniserende hormon" ("LH"), som kan vise når du vil ha eggløsning.
ægløsningstest

HVORDAN VIRKER ÆGLØSNINGSTESTEN?

Kvinner har LH (luteiniserende hormon) i urinen, og dette hormonet vil øke radikalt i midten av menstruasjonssyklusen. Økningen i LH fører til eggløsning. WHO eksperter fastslår at en LH test - Eggløsningstest - er en gyldig måte å teste eggløsning. Eggløsning vil skje 24-48 timer etter din eggløsningstest er positiv.

Når urin påføres eggløsningstesten, er det en reaksjon som finner sted, og som fører til at urinen fordeler seg i prøvestripen. Når LH i urinen når testområdet (T) av testripen, vil en farget linje komme fram. Fravær av en farget linje indikerer et negativt resultat. 
Hvis eggløsningstesten er utført på riktig måte, vil det være en linje i kontrollområdet (C). 
Eggløsningstesten påviser eggløsning med stor sikkerhet. Det er den et verdifullt verktøy i veien mot å bli gravid, ettersom det forteller deg ved hvilket tidspunkt egg og sædceller møtes i de beste omstendigheter. 
Eggløsning kan være uregelmessig på grunn av ulike omstendigheter, følelser og andre faktorer i livet ditt. Du kan aldri være sikker på når eggløsningen skjer og det er ikke alltid på samme tid etter menstruasjon. Derfor må du teste på hver menstruasjonssyklus.

NÅR SKAL EGGLØSNINGSTESTEN BRUKES?

Lengden på menstruasjonssyklusen er fra den tiden du har din første menstruasjonsblødning til dagen før neste blødning begynner.

Fastslå lengden av menstruasjonssyklusen før du tester.

Se skjemaet nedenfor for å fastslå når du skal starte med å teste.

Hvis syklusen din er kortere enn 21 dager eller lengre enn 38 dager, må du kontakte legen din. Hvis du ikke vet hvor lang syklusen er, kan du begynne 11 dager etter din første periode siden den gjennomsnittlige sykluslengde er 28 dager.

Utføre en test hver dag over en periode på 5 dager, eller inntil LH stigning er fastslått.

Eksempel: Hvis din syklus normalt er 26 dager, så viser Syklusskjemaet at du skal begynne å teste dag 10.

HVORDAN BRUKES EGGLØSNINGSTESTEN?

  1. Åpne den forseglede posen ved å rive i hjørnet og ta testen ut. 
  2. Hold på den lilla proppen med én hånd. Bruk den andre for å trekke ut prøven slik at den hvite strimmelen vises. .
  3. Hold strimmelen ned; plassere strimmelen i urinstrømmen i minst 10 sekunder, slik at den er godt gjennomfuktet. Uriner ikke lengere enn opp til pilene. Ellers kan du samle urin i en kopp, og deretter dyppe strimmelen i urinen i 3 sekunder.
  4. Sett lokket på og vent på de fargede stripene. Positive resultater kan bli funnet så tidlig som etter 1 minutt. Mens et negativt resultat vil vises etter ca. 3 minutter. Ikke les av resultatet før etter 5 minutter har gått.