Co2 nøytral
Bestill denne varen i dag og vi sender din pakke på mandag.Gjelder ikke helligdager
Bestill denne varen i dag og vi sender din pakke i morgen.Gjelder ikke helligdager
Bestill innen tiden løper ut  {{hours}}:{{minuts}}:{{seconds}}, og vi sender idag!  Gjelder ikke helligdager
Betaling

Kalibrering av pulsoksymeter

Er det nødvendig å kalibrere et pulsoksymeter?

Det korte svaret til spørsmålet er; Nei.

Under vil vi forklare hvorfor dette ikke er nødvendig.

Kort fortalt måler et pulsoksymeter SpO2- nivået på følgende måte:

Pulsoksymetere, eller pulsoksymetri (SpO2) måler forskjellen i lys absorbert av systole og diastole. (Dvs. sammentrekningsfasen og utvidelsesfasen i en hjertesyklus). Dette gjør det mulig for pulsoksymeteret å skille mellom den konstante mengde lys absorbert av vev, knokler, veneblod osv. mot arterieblod. Ettersom tettheten av arterielt blod (oksygenert blod) er forskjellig fra venøst blod (oksygenfattig blod), kan denne forskjellen, ved hjelp av Lambert-Beers lov brukes til å beregne blodmetningen. De fleste apparater brukt på sykehus og klinikker krever en eller annen form for kalibrering. Hvilket egentlig betyr, at et instrument justeres opp mot en kjent standard. General sett kalibreres opp mot to standarder. 

"Zero calibration" og "Gain calibration".

Pulsoksymetere har ikke behov for "0-kalibrering", ettersom måten de er konstruert på, automatisk, foretar denne "0- kalibrering" hvis vi skal oversette til norsk.

Det er ikke behov for "Gain calibration", fordi målemetoden ikke har behov for forsterket presisjon. Dette blir litt teknisk, og vil for de fleste ikke ha noen form for relevans. Derfor vil vi heller ikke komme nærmere inn på dette.

Normalt kalibrerer man, fordi det skjer forandringer i et apparats sensor, men da "0-kalibrering" elimineres elektronisk, og "gain" ignoreres matematisk, er det ikke behov for at dette gjøres på et pulsoksymeter.

Våre pulsoksymetere er selvfølgelig justert og kalibrert fra fabrikkens side.