Co2 nøytral
Bestill denne varen i dag og vi sender din pakke på mandag.Gjelder ikke helligdager
Bestill denne varen i dag og vi sender din pakke i morgen.Gjelder ikke helligdager
Bestill innen tiden løper ut  {{hours}}:{{minuts}}:{{seconds}}, og vi sender idag!  Gjelder ikke helligdager
Betaling

Riktig alkometer til ditt bruk

Slik velger du en alkotest

Det kan være ganske vanskelig å bestemme seg for hvilken alkotest, man skal kjøpe. Det finnes nemlig veldig mange forskjellige alkometre på markedet. Det kan derfor være vanskelig å velge akkurat det alkometeret som passer best til ditt behov.

Les også vår Velg riktig alkometer

Hva skal man bruke alkometeret til?

Det har en stor betydning hva man skal bruke sitt alkometer til. Hvis det er en alkotest man vil bruke til å fastslå sin eksakte promille, bør man anskaffe et alkometer med en brenselscelle. Et alkometer med brenselscelle har mulighet for å ta gjentagende tester og måler utelukkende på alkohol, derfor kan den gi et veldig nøyaktig resultat. Det klarer ikke alkometre uten brenselscelle.

Man kan nemlig også kjøpe alkometre som ikke inneholder en brenselscelle. Resultatet man får av disse alkotestene vil dog være mye mindre nøyaktige i forhold til det resultat man får fra et alkometer med brenselscelle. Derfor er disse alkometrene primært sett for gøy og moro. Men så kan det jo være at det varr dette som var formålet. Noen bruker blant annet et alkometer som et artig lite innslag på fester. Man kan sent på kvelden ta frem en alkotest og bede alle om å måle deres promille. Så kan man bruke litt tid på dette og sammenligne resultatene etterpå.

Hvor mye vil man bruke på en alkotest?

Der er store forskjeller på prisen på alkometrene, og de fleste vil på forhånd ha en ide om hvor mange penge de har lyst til å bruke på et alkometer. Hvis man gjerne vil ha et presist alkometer med brenselscelle, bør man regne med at man må ut med noen tusener. Hvis man derimot kan nøye seg med en uten brenselscelle, kan man selvsagt få de billigere.

Hvis man skal ha et alkometer man kan stole på, skal man derfor ha et med en brenselscelle.

Hvor lenge regner man med å skulle bruke sitt alkometer?

Hvis man kjøper et billig alkometer, bør man ikke regne med at den kan brukes i mange år. Hvis man derimot kjøper et dyrt alkometer, vil man normalt sett kunne få glede av den i mange år.

Hvis det er snakk om et alkometer man gjerne vil bruke i mange år fremover, er det muligens best å velge et av de litt dyrere og bedre alkometrene.