Co2 nøytral
Bestill denne varen i dag og vi sender din pakke på mandag.Gjelder ikke helligdager
Bestill denne varen i dag og vi sender din pakke i morgen.Gjelder ikke helligdager
Bestill innen tiden løper ut  {{hours}}:{{minuts}}:{{seconds}}, og vi sender idag!  Gjelder ikke helligdager
Betaling

Blodtrykksapparat

Blodtrykksapparat og blodtrykksmåling

Generelt kan det sies for alle blodtrykksapparater, at de brukes til å måle ditt blodtrykk i ditt eget hjem i ro og fred. Det kan være en god ide å skaffe et blodtrykksapparat til hjemmet, da det kan være store forskjeller på blodtrykket du får målt hos legen, og det du kan måle hjemme.

Grunnen til dette er at mange har en tendens til å bli nervøse, når de skal til legen. Denne nervøsitet får blodtrykket til å stige, hvilket gir en mindre korrekt måling hos legen, enn hvis du måler blodtrykket med et blodtrykksapparat hjemme.

Gode og dårlige blodtrykksapparater

Det finnes mange blodtrykksapparater på det norske marked, og det kan derfor være vanskelig å avgjøre hvilket du skal velge.

Det finnes utvilsomt mange billige og dårlige blodtrykksapparater på markedet. Det er derfor ikke alltid en god ide å gå etter de billige blodtrykksapparatene, med mindre disse er klinisk validerte, hvilket betyr at blodtrykksapparatet har gjennomgått en lang rekke tester for å fastslå dets presisjon.

Beurer og Honsun er noen av merkene som har blodtrykksmålere som er klinisk validerte og godkjente. Disse blodtrykksapparatene måler fullt ut like presist som det din lege måtte bruke.

Hvilket blodtrykksapparat skal du skaffe?  

Svaret på dette avhenger litt av om du ønsker å måle blodtrykket på din overarm eller ved håndleddet. Det finnes nemlig to typer blodtrykksapparater.

Måling av blodtrykk på overarm

Målinger foretatt på overarmen er den hyppigste metoden å måle blodtrykket på, og det skyldes blant annet at det gjennom tidene har vært den mest presise metode til å måle blodtrykk. Du får stadig den mest presise måling ved å velge et blodtrykksapparat til overarmen, og derfor anbefaler vi at du skaffer deg et blodtrykksapparat til overarmen.

Har du har en meget stor overarm, skal du være oppmerksom på at manchetten kan nå rundt armen. Det finnes ekstra store manchetter, som kan kjøpes som tilbehør til LD-575

Måling av blodtrykk ved håndleddet

Det er som nevnt også mulig å måle blodtrykket ved håndleddet- Selvom det da ikke blir en like så presis måling som på overarmen, er dette likevel en god pekepinn på om blodtrykket ditt holder seg stabilt. Det er viktig at blodtrykksapparatet til håndleddet holdes i samme høyde som hjertet ditt, når du foretar målingen, da dette gir den mest presise måling ved bruk av et blodtrykksapparat til håndleddet.

Hvilke blodtrykksapparater anbefaler vi at du kjøper?

Hos Test-deg.no anbefaler vi, at du enten kjøper en blodtrykksmåler LD-575. Den er klinisk validert, og kan derfor vise nøyaktige målinger.