Co2 nøytral
Bestill denne varen i dag og vi sender din pakke på mandag.Gjelder ikke helligdager
Bestill denne varen i dag og vi sender din pakke i morgen.Gjelder ikke helligdager
Bestill innen tiden løper ut  {{hours}}:{{minuts}}:{{seconds}}, og vi sender idag!  Gjelder ikke helligdager
Betaling

Fire typer alkometre

Disse typene finnes innenfor alkometre og alkoholtester.

  • Engangs-alkoholtestere.Alkotjek - alkoholtest

Alkosjekk som er vår engangs-alkoholtest er den mest presise engangs-alkoholtesten som finnes på markedet.

 

Slik virker Alkosjekk testen.

Testen virker ved at du blåser en ballong opp i et åndedrag og setter en ampulle på ballongen for deretter å presse luften ut av ballongen. Deretter passerer luften gjennom ampullen. Krystallene i ampullen er gule, men blir farget grønne når de blir påvirket av alkohol. Det er en markering i form av en svart strek på ampullen, som indikerer 0.5 promille. Blir krystallene grønne helt opp til markeringen eller overstiger de streken bør man ikke sette seg bak rattet. Du skal være oppmerksom på at avlesning av resultatet er visuelt, så noen ganger kan det være et tolkningsspørsmål i forbindelse med hvor mange krystaller det er som er farget grønne og hvor mange som forblir gule.

 

Anbefales hvis:

Skal du kjøre bil dagen derpå, er alkosjekk et glimrende valg da promillen i mange tilfeller ikke vil overskride 0.5 (gjelder ikke land med lavere promillegrenser)). Vil du bruke den om kvelden for å bestemme deg om du kan kjøre hjem, skal du være sikker på at det er synlige gule krystaller mellom streken og de krystallene som er farget grønne.

Bruk alltid et par stykker hvis du vil bruke dem samme kveld som du drikker, så du kan forsikre deg om at promillen er på vei ned og ikke omvendt.

 

  • Halv-leder alkometerAl7000 alkometer

Al6000 og Al7000 faller inn under denne kategorien, og typen betegnes også som alkometre med semi-conductor celler.

 

Slik virker et Halv-leder alkometer.

Disse alkometrene er elektroniske og virker ved at du blåser inn i et munnstykke som settes i siden på alkometeret. Når luften passerer halv-leder sensoren blir alkoholmolekylene omdannet til en elektrisk spenning, som sensoren igjen omdanner til et lesbart resultat i displayet.

Problematikken ved denne type sensorer er at den ikke er spesielt nøyaktig. De første 10 testene viser den kanskje innenfor en rimelig margin, men resultatene blir fort meget svingende.

 

Anbefales hvis:

Skal du bruke et alkometer til en morsom aften hvor resultatet ikke har topprioritet, kan denne typen brukes.

 

Anbefales ikke hvis:

Denne type bør ikke brukes hvis du vil fastslå om du er i stand til å kjøre bil. En annen ulempe som en Halv-leder sensor har, er at den kan gi utslag på annet enn alkohol. Våre egne forsøk har vist at bl.a. tannkrem, drops og lakris kan gi utslag på instrumentene. Samtidig er repeterbarheten (evnen til gang på gang å gjengi samme resultat) ikke spesielt god, og over tid vil nøyaktigheten bli dårligere og dårligere.

 

  • Alkometer med brenselscelle (personlig bruk)Alkometer LifeGuard

Alkometer LifeGuard er toppmodellen innen for denne kategorien, men også Al9000 og ALC-2 hører under den. Alle benytter en brenselscelle til utregning av alkoholpromillen.

 

Slik virker et Alkometer med brenselscelle til persoling bruk.

Du plasserer et munnstykke på alkometeret (noen har innbygget munnstykke, hvor du kan blåse direkte i dem) Når luften passerer brenselscellen blir denne omdannet til en elektrisk strøm, som alkometeret ved hjelp av en algoritme omregner til en promille som vises i displayet.

Det som kjennetegner en brenselscelle er at den kun reagerer på alkohol og at repeterbarheten er høy. Nøyaktigheten på de forskjellige typene varierer dog, da cellens størrelse har betydning for hvor presist resultat instrumentet kan framvise.

 

Anbefales hvis:

LifeGuard er det mest presise personlige alkometeret som finnes for tiden. og resultatene ligger meget tett på de professionelle instrumentene. Derfor anbefaler vi LifeGuard, da det er et meget bra instrument, hvis du skal teste om du er i stand til å kjøre hjem, etter inntak av alkohol. Det har en innbygget funksjon så du visuelt kan se de siste tre målingene som viser om din promille er på vei ned eller omvendt.

Benyttes Al9000 eller AlC-2, bør du ikke kjøre akkurat på grensen, men legge en margin inn. Det vil si hvis den er tett på 0.2‰, bør du la bilen stå.

 

Anbefales ikke hvis:

Til tross for den høye nøyaktigheten, er det visse begrensninger også på denne type alkometer. De er personlige alkometre, og egner seg derfor ikke hvis det er behov for å teste mange forskjellige personer i strekk. Det skyldes den måten disse alkometrene er konstrueret på, hvor det blåses direkte inn i alkometeret, hvilket betyr at det kan være hygienemessige udfordringer forbundet med dette.

 

  • Alkometer med brenselscelle (profesjonell bruk)Lifeloc FC10

Disse er av typen som de fleste kjenner fra politiet, hospitaler og militæret. De blir også brukt i behandlingssektoren, hvor det er behov for å teste mange forskjellige personer, noen ganger innen for korte intervaller. Alkometer Lifeloc FC10 hører til blant disse.

Slik virker et Alkometer med brenselscelle til profesjonell bruk.

Et munnstykke plasseres på baksiden eller toppen av alkometeret, hvor testpersonen deretter skal blåse i. Når luften passerer gjennom munnstykket, trekker alkometeret selv en liten mengde luft inn som den analyserer på samme måte som ved et alkometer til personlig bruk.

Brenselscellene i de profesjonelle alkometrene er typisk større og kan derfor gi et mer presist resultat. Dessuten kan disse instrumentene ta veldig mange tester uten at det er behov for service eller vedlikehold. Faktisk har vi opplevd at noen kunder tar opp mot 10.000 tester om året, og alkometeret virker fortsatt upåklagelig.  

Anbefales hvis

Skal du bruke et alkometer hvor mange forskjellige personer skal testes, er det et alkometer av denne typen du skal velge. Ønsker du høyest nøyaktighet og presisjon, er det også i denne kategorien du skal finne et alkometer.

Anbefales ikke hvis:

Et profesjonelt alkometer ligger i den høye enden av prisskalaen, så hvis dette er en utfordring anbefales et alkometer til personlig bruk.