Co2 nøytral
Bestill denne varen i dag og vi sender din pakke på mandag.Gjelder ikke helligdager
Bestill denne varen i dag og vi sender din pakke i morgen.Gjelder ikke helligdager
Bestill innen tiden løper ut  {{hours}}:{{minuts}}:{{seconds}}, og vi sender idag!  Gjelder ikke helligdager
Betaling

Info om Alkoholmåling

Alkometer LifeGuardSkal alkometeret brukes til å bestemme om du kan kjøre bil etter inntak av alkohol, enten det er samme kveld eller dagen derpå, så skal du som minimum velge et av nedenstående alkometre.

Skal det brukes til å teste om du kan kjøre dagen der på, kan følgende alkometre også brukes. Brukes det samme kveld som du drikker alkohol, anbefaler vi å selv legge inn en liten marigin, på ca. 0.1 promille for å være på den sikre siden.

Vi fraråder på det sterkeste å bruke eks. Al6000 og Al7000 til å bestemme om du kan kjøre bil eller ei.

Når du skal teste deg selv, er det noen få ting som du skal være oppmerksom på. De er som følger:

  • Vent alltid 15 minutter med å teste deg selv eller andre, etter inntak av alkohol.

-          Venter du ikke 15 min. Kan du risikere at du måler alkoholen i munnhulen og svelget og ikke den alkoholmengden du har i utåndingsluften. Det betyr i praksis, at du vil få en ukorrekt måling, hvis du ikke venter 15 min.

  •  Vent med å teste deg til all alkoholen er opptatt fra magesekken. En god tommelfinger regel er, at all den alkoholen du har inntatt, er tatt opp etter 1.5 time.

-          For at du skal kunne måle den presise alkoholpromillen er det en forutsetning, at alkoholen er tatt opp i blodet. Hvor lang tid det tar, er meget individuelt og kan variere mye, og her spiller det inn hvor mye du har i magesekken. Meget fet mat i magesekken kan gjøre opptagelsen av alkoholen langsommere.

  • Pust dypt inn og ut for et presist resultat.

-          Det er i den dype lungeluften at den presise alkoholpromillen kan måles. Derfor bør du puste dypt inn like før du blåser kraftig i alkometeret. Alle våre alkometre er dog satt til at det skal blåses en viss mengde luft, ellers vises det en feilmelding, nettopp for å sikre at det er den dybe lungeluften som brukes.

  • Er dere mange som tester rett etter hverandre?

-          Er dette tilfellet kan det oppstå misvisninger på de personlige alkometrene, som LifeGuard og AL9000 hører under. Det skyldes at det ligger et munnstykke inne i selve instrumentet, hvor alkoholrester kan ligge. Hvis det da er en person som kommer til å spytte litt i alkometeret, kan testen av neste person bli upresis. Dette kan ikke forekomme ved bruk av alkometer 500 eller FC10, da de er konstruert på en annen måte.

  • Promillen er ofte lavere enn de fleste tror.

-          Vi opplever at mange blir overrasket over at deres promille ikke er høyere, når de tester seg selv. Det kan være flere årsaker til dette.

All alkoholen er ikke nødvendigvis tatt opp i kroppen – dette kan ta opp til 1.5 time.

Mye av alkoholen er allerede forbrent – en mann på 80 kg forbrenner ca. 1 gjenstand i timen.

Man har i virkeligheten ikke inntatt de gjenstandene man trodde – f.eks. skal det 4 cl. 37,5% alkohol til 1 gjenstand.