Co2 nøytral
Bestill denne varen i dag og vi sender din pakke på mandag.Gjelder ikke helligdager
Bestill denne varen i dag og vi sender din pakke i morgen.Gjelder ikke helligdager
Bestill innen tiden løper ut  {{hours}}:{{minuts}}:{{seconds}}, og vi sender idag!  Gjelder ikke helligdager
Betaling

Alkohol

Alkohol er objekt for en del forskning og dermed også omtale. Ofte kommer det nye undersøkelser som bekrefter eller avkrefter dens negative og positive virkning.

Noen fakta virker likevel urokkelige. Overdrivelse av bruk er generelt skadelig når det kommer til de fleste ting, og alkohol er ingen unntak. Helsevesenet anbefaler at kvinner ikke drikker mer enn 7 gjenstander i uken og at menn ikke drikker mer enn 14 genstander.alkoholmetre

En gjenstand er ifølge Helsevesenet 12 gram (1,5 cl) 100% ren alkohol.

Helsevesenet skriver at alkohol i små mengder kan ha en beskyttende effekt på hjertet, men at det finnes bedre alternativer enn alkohol til å opprettholde en sunn livstil. Er man gravid anbefales det å unngå alkohol fullstendig. En anbefaling som bekreftes av ny forskning.

Etter inntak av alkohol kan man måle det i blodet . Mengden av alkohol i blodet måles i promille og det er den man kan måle med et alkoholmeter.  Det er tilsynelatende forskjell på menn og kvinners opptak av alkohol og det skyldes at alkohol opptas i kroppen hvor det er vann.

Menns kropp inneholder mer vann, derfor kan de ha en lavere promille, selvom de har drukket samme mengde alkohol og veier det samme som en kvinne . Kvinner bruker generelt også lengre tid på å forbrenne alkoholen fordi deres kroppsvekt ofte er mindre.

Dessuten er leveren også mindre. Størrelsen på leveren har stor betydning fordi alkoholen først og fremst forbrennes gjennom leveren. Denne forbrenningen kan man ikke selv påvirke. Det kan dog ha betydning om man har hatt et vedvarende høyt alkoholforbruk.

Som tommelfingerregel sier man at menn bruker en time på å forbrenne en gjenstand og kvinner bruker halvannen time.

Guide til valg av alkometer | Info om Alkoholmåling | 4 typer av alkometre