Co2 nøytral
Bestill denne varen i dag og vi sender din pakke på mandag.Gjelder ikke helligdager
Bestill denne varen i dag og vi sender din pakke i morgen.Gjelder ikke helligdager
Bestill innen tiden løper ut  {{hours}}:{{minuts}}:{{seconds}}, og vi sender idag!  Gjelder ikke helligdager
Betaling

Trenger du blodtrykksmåler

Blodtrykksmåler

Mange nordmenn kunne ha fordel av å ha en blodtrykksmåler hjemme. En blodtrykksmåler koster i dag ikke særlig mye, og den kan raskt gi beskjed om man har problemer med blodtrykket. Det er spesielt mennesker i risikogruppene for høyt blodtrykk som kan dra stor fordel av å ha en blodtrykksmåler liggende hjemme.

Høyt blodtrykk er et begrep man bruker hvis blodet blir pumpet rundt i kroppen med alt for høyt trykk. Det skader kroppen, og ikke minst hjertet som må slå hardere for å få blodet rundt i kroppen. Det er viktig at man raskt får nedsatt blodtrykket slik at kroppen ikke blir for belastet. Ellers kan det til slutt ende med katastrofale konsekvenser for én selv.

Alle kan i prinsippet få høyt blodtrykk, så ingen bør føle seg helt sikker. Men det er allikevel noen som er mer utsatte enn andre. Det gjelder bl.a.: overvektige, røykere, diabetikere, folk som ikke mosjonerer, og noen har bare en tendens til det. Problemet med å oppdage høyt blodtrykk, er at symptomene ikke er særlig karakteristiske. Ofte vil man kunne oppleve åndenød, hodepine og brystsmerter. Men det er også symptomer man kan oppleve ved andre sykdommer, så det behøver ikke nødvendigvis å skyldes høyt blodtrykk.

Det er derfor man med fordel kan bruke en blodtrykksmåler. Man bør dog også alltid ta kontakt til sin lege hvis man har mistanke om høyt blodtrykk. Legen vil også kunne hjelpe deg med å komme videre hvis man får konstatert et for høyt blodtrykk. Det er mulighet for å gi noe medisin, men ofte hjelper det også mye å legge om livsstil. Hvis man røyker er det en god ide å legge sigarettene på hyllen, og det er alltid en god ide å sørge for å trene regelmessig.

Det er ikke ubehagelig å bruke en blodtrykksmåler. Det er overraskende lett og noe som alle burde kunne finne ut av. Det tar heller ikke lang tid, så det er noe man kan gjøre der hjemme selv om man ikke har mye tid. Det er dog viktig at man bruker et par minutter på å slappe av før man måler sitt blodtrykk. Ellers kan man godt få et litt ukorrekt resultat.